部NOTEBOOK 唔小心跌落地....

部NOTEBOOK 唔小心跌落地,依家入WINDOW 都好耐,COPY野有時又會藍畫面,可能HD跌壞左..
我試過拆左HD出黎,裝落DESKTOP到,想BACKUP,不過放左喺MY DOCUMENT 入面個D...入唔到去,
請問各位大師兄有咩辦法

補充下,我係用WIN7

right click個folder>內容>安全性>改權限,轉番俾你desktop個user

clone 晒成隻HD 落新HD度

點解唔小心呀? 有冇保養?

我都試過, 只腳鈎到條電源線, 成部notebook就飛左落地, 好彩到依家都唔覺有乜問題

right click個folder>內容>安全性>改權限,轉番俾你desktop個user
Kennn 發表於 2015-6-16 02:44

C HING, 係咪指張個HDD 接左落DESKTOP之後??

maxlau1985 發表於 2015-6-16 19:06

無多餘HDD...

點解唔小心呀? 有冇保養?
w0er1 發表於 2015-6-16 22:21

我都唔想...係借比家姐用...佢插左火牛,然後拉到遠處用...條電線比人click.跌...
已經無保用...

我都試過, 只腳鈎到條電源線, 成部notebook就飛左落地, 好彩到依家都唔覺有乜問題 ...
zenki2k 發表於 2015-6-17 14:53

我同你情況一樣...不過我係借比人用...比人整跌..

maxlau1985 發表於 2015-6-16 19:06

如果買隻新HDD,再CLONE過去,要咩SOFTWARE先做到??謝謝