新手砌機裝driver時有個問題...

裝完其他driver之後發現有個黃色! 之後上網搵過之後發現裝少左個 但當我裝呢個時又失敗
希望有ching可以幫幫手 Thanks

但當我裝呢個driver時彈左呢個問題出黎希望大家可以解答一下 Thanks

係呢到見到有個問題 上網睇左發現係裝少一個driver

試用windows update

試用windows update
blackkh 發表於 2015-6-30 20:37

我有用...用左都係吾得...

BIOS度除左SMART CONNECT仲有個係RAPID START, 你可能ENABLE左個RAPID START冇ENABLE個SMART CONNECT, 所以裝SMART CONNECT個DRIVER話有問題但又有個感嘆係裝置管理員

BIOS度除左SMART CONNECT仲有個係RAPID START, 你可能ENABLE左個RAPID START冇ENABLE個SMART CONNECT, 所以 ...
qwb4 發表於 2015-6-30 22:49

吾好意思 呢位ching 我入到bios吾知應該點set返...其實呢個黃色!對部機無影響係咪可以吾洗理佢?

回覆 5# king211b

只係大家估估下可能係呢兩樣野, 但係咪一定都未知, 可能有其他野既DRIVER未裝好都唔定, 話時話, 你塊板係咩MODEL? 可以搵本網上MANUAL睇下

double click 個黃色"無法......"
揾 and Google "ven_xxx&dev_xxx"

回覆 1# king211b
放主版驅動光碟進光碟機.在黃色問號右擊.--左擊更新驅動程式軟體.左擊瀏覽電腦上的驅動程式軟體.
找到主版驅動光碟裡的Driver文件夾.確定.會自動安裝.