有關USB Boot 問題,請大家幫一幫手謝謝

本人底板係用Asus Proactive A8N-SLI
CPU 係用AMD Athlon 64 3200+ 2.00
Diskplay NVIDIA Gefore 7600 GS(256MB)
Ram PC3200 DDR 400 1GB
請問各師兄如果我上Win 7 部電腦係唔係Run得好辛苦?
是否好舊的產品?
我想問下我塊底板係唔係無得USB Boot 機Setup win 7嫁
因為我DVD Rom 問題困擾我,所以我無得用DVD 機Boot 機
下面係我電腦D圖,,謝謝大家幫我thank 大家
__ 1.JPG
__ 2.JPG
__ 3.JPG
__ 4.JPG
__ 5.JPG

得 1GB RAM 行 Win 7, RAM 太少會極慢
先插入 W7 USB 手指->Power on PC->BIOS->1st Boot device=USB 手指->Save & exit

梧一定嚮Removable果度boot,可能會當harddisk,響harddisk度再揀手指先行。

得 1GB RAM 行 Win 7, RAM 太少會極慢
先插入 W7 USB 手指->Power on PC->BIOS->1st Boot device=USB 手指- ...
cykwok 發表於 2015-8-2 17:10

我塊底板無得間USB Boot>.<

梧一定嚮Removable果度boot,可能會當harddisk,響harddisk度再揀手指先行。
feedback 發表於 2015-8-2 17:16

Thanks you 師兄

Thanks you 師兄試試先
茂仔愛茂女 發表於 2015-8-2 17:27

Thanks you 師兄試試先

回覆 1# 茂仔愛茂女

要插咗手指先。

回覆  茂仔愛茂女

要插咗手指先。
狂蜂一號 發表於 2015-8-2 20:16

謝謝你...
完成了...可以用到Win7 但慢到接受唔到真係
立刻轉返XP 算了
真係好吃力行Win7

謝謝你...
完成了...可以用到Win7 但慢到接受唔到真係
立刻轉返XP 算了
真係好吃力行Win7 ...
茂仔愛茂女 發表於 2015-8-2 21:24

行 Win 7 RAM 有 4GB 好D
1GB RAM 扣減硬件 & 系統佔用了的, 實際剩下只有幾百 MB, W7 相對 XP 需佔用較多記憶體, 實体記憶體不足便浪費大量效能在硬碟虛擬謮寫中.
就算係 XP, 也最好有 1.5-2GB RAM

回覆 8# 茂仔愛茂女

係呀,你部機行 XP 會好好多。