準電腦無法開機...

細佬用既係 Gigabyte  GB-BXi5-4570R

完全壞之前其實已經有時試過自己熄機既情況,到今日終於機都開唔到。

打去聯強問,就話過左保養唔整。

想問下各師兄知唔知仲有咩地方可以整到部機 ??

十分感謝!!!

咁細舊,拎落去電腦舖問下啦
應該唔太難
係某d特制parts可能需時訂

買這些特製機最衰的就係咁,一旦壞左就唔係咁易搵到零件更換。

是不是牛出事

我部NB,過左保養,個LAN插接觸不良拎去電腦舖整,好多都話冇零件,一係就獅子開大口....

我部NB,過左保養,個LAN插接觸不良拎去電腦舖整,好多都話冇零件,一係就獅子開大口.... ...
chremy 發表於 2015-8-6 19:00

咁咪用外罝Lan卡囉(USB TO LAN) 由幾十到兩三百都有 視乎USB2.0 OR 3.0

咁咪用外罝Lan卡囉(USB TO LAN) 由幾十到兩三百都有 視乎USB2.0 OR 3.0
maxlau1985 發表於 2015-8-6 21:24

好彩仲有個WIFI用得,如果WIFI都壞埋基本上可以BYEBYE....

我部NB,過左保養,個LAN插接觸不良拎去電腦舖整,好多都話冇零件,一係就獅子開大口.... ...
chremy 發表於 2015-8-6 19:00
點大法?唔駛五舊啩?

細佬用既係 Gigabyte  GB-BXi5-4570R

完全壞之前其實已經有時試過自己熄機既情況,到今日終於機都開唔到。 ...
gslm 發表於 2015-8-6 11:47
兄住那區?

點大法?唔駛五舊啩?
powerwhy222 發表於 2015-8-7 11:00

師兄你講中左要五舊,心諗換個插頭啫,如果換塊板咪...........