新機砌完冇畫面

裝曬D零件上底板
開到機但無畫面出(駁顯示卡DVI)
要拎走顯示卡先有畫面(駁底板VGA)

-SPEC-
CPU:
i3-4160

Motherboard:
GIGABYTE 技嘉 GA-H81M-Gaming 3 B85,DDR3,LGA 1150,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B

RAM:
Kingston DDR3 1600MHz 8GB (1x8GB) Ram

HDD:
WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 6Gb/s /64MB HDD

Case:
SHARKOON VG4-W Window ATX Case

Display card:
ASUS R7 370 STRIX Gaming

PSU:
Antec VPF550/550W PSU

一開始TV試,DISPLAY CARD咩PORT都唔得,用番mon都係,但一用底板內顯就出到mon VGA
顯示卡有綠燈,check左插好6-pin電,但都冇野出
有冇解決方法, 望各Ching幫忙

睇幾樣野先
display 風扇有無轉?
有無插 display 供電?
bios 既 primary display 係咪 auto?
條 dvi 線有無問題?

睇幾樣野先
display 風扇有無轉?
有無插 display 供電?
bios 既 primary display 係咪 auto?
條 dvi 線有無 ...
rabbit82047 發表於 2015-8-7 22:51

1.Display Card風扇無轉
2.有插 display 供電?
3.唔知係唔係咁

4.條 dvi 線新既,用內顯出到,Display Card出唔到

Display card 風扇唔轉,你可能要走一轉代理 ...

Display card 風扇唔轉,你可能要走一轉代理 ...
rabbit82047 發表於 2015-8-7 23:24

未必樓主asus 有些顯卡是這樣的是要去到某一溫度才會轉的,尤其是近期的,通常開機是不轉的

rabbit82047 發表於 2015-8-7 23:24

ASUS STRIX唔夠55度唔識轉

不過, 開機果一刻我記得都會轉幾下先停...直接去鋪頭換一張下

ASUS STRIX唔夠55度唔識轉

不過, 開機果一刻我記得都會轉幾下先停...直接去鋪頭換一張下 ...
s84292 發表於 2015-8-8 11:18

呢樣真係唔太清楚, 不過換一張再試無壞

===
既然樓主話 display led 出錄燈, 似孚又好似沒問題

不過睇圖, display 有兩個位有指示燈, 卡背中心同電源插頭位 (綠燈沒問題, 紅燈未插好)
樓主可以睇多次確認下
http://www.guru3d.com/index.php? ... n=file&id=16434