重組極都甘紅

重組極都甘紅,係咩問題?
前幾日仲好地地

重組極都甘紅,係咩問題?
前幾日仲好地地
米奇王子 發表於 2015-8-18 13:25

ching,用緊咩shitware重組 windows os?

有可能是有打開還原點功能,有些defrag軟件是會避開還原點的files和directory不去重組,你不如貼圖上來看看是那些files重組不了

N年前用呢套野唔快,家用免費版不是用Windows 10去www.majorgeeks.com下載puran defrag呢套最好快

Windows 10就用Auslogic Disk Defrag 6.1.0

係咪SSD黎?佢係defrag緊定optimize(trim)緊?

唔係SSD係一個300GB既HDD

ching,用緊咩shitware重組 windows os?
boot 發表於 2015-8-18 15:59

用Smart Defrag 3

試下用oo defrag

用win7打後OS都未再試過重組, 由得佢啦

用win7打後OS都未再試過重組, 由得佢啦
ee9861 發表於 2015-8-19 12:08

一早都諗住重裝windows,我呢個係win xp,因為成日形住中毒,因為呢部機附責dow野dow劇/電影同裝過好多大陸軟件,雖然nod32同avg掃過都話冇,但我知道有好多毒係掃唔到。
都成3-4年冇重裝過,反正呢個機d資料我令一部新電腦都有齊,d資料己備份,除時可重裝

其實我知道裝左呢舊野,玩裝windows98之後就變到甘紅
因為之前一粒紅都冇,因為我都定時3-7日會重組下