一裝Driver就黑屏

想請教各位,

剛剛砌左隻新機,如在Win7上裝任何Driver電腦重開就黑屏,如裝Windows8.1可以正常開機用幾分鐘後突然黑屏,試過跟底板CD同官網下載的Driver都係一樣情況,已試換MON(及線)、火牛、底板、HDD、RAM,但仍然解決唔到問題,總知隨便裝一粒Driver就死.... 有無師兄可以指教。感謝。

I5 - 4590 (二手)
ASUS B85M-Gammer
Kingston 4GB DDR3 1333
WD Green 1TB HDD
400W Cooler Master Power Supply

我試過,就係內置在CPU當中的Display card,一裝display card driver就即死!
好在當時係新買的,只好拿去代理check,當時的聯強係即試及有問題即換的!

我試過,就係內置在CPU當中的Display card,一裝display card driver就即死!
好在當時係新買的,只好拿去代 ...
jayeung 發表於 2015-9-14 01:00

師兄意思即係CPU問題?

回覆 1# lth4433

Update BIOS?

回覆  lth4433

Update BIOS?
狂蜂一號 發表於 2015-9-14 02:39

Good Catch! 而家試!

回覆 3# lth4433

係呀!你唔裝driver就用display card最basic功能,當裝上driver後功能就發揮!

Good Catch! 而家試!
lth4433 發表於 2015-9-14 10:51

試完,一樣問題

回覆  lth4433

係呀!你唔裝driver就用display card最basic功能,當裝上driver後功能就發揮! ...
jayeung 發表於 2015-9-14 11:10

初時係裝VGA Driver有問題,但之後係裝咩Driver都死機...

回覆 8# lth4433

你意思係除咗Intel Graphic Driver之外,裝其他Driver都唔得,都會死機?

回覆  lth4433

你意思係除咗Intel Graphic Driver之外,裝其他Driver都唔得,都會死機? ...
jayeung 發表於 2015-9-14 12:35

我都有類似情況
但跟樓主配置不同
我是H170板和6600U
我在懷疑是不是HDD出問題