玩GTA突然黑MON然後重新啟動

睇片或者玩online game,都無事

剩係玩GTA先會突然黑mon然後重新開機。

CPU丨4790K

POWER丨Antec EDGE 750w

DISPLAY丨Asus STRIX-GTX970 / Galax GTX970 HOF

『之前用HOF已經係咁,宜家用Asus又係咁』

黑mon果時 (cpu50度 display40度) 應該唔係過熱?

唔夠電?成750w斷估都夠電?

試過更新Driver仲頂癮,本身用開果隻350.12 偶爾先會黑mon,更左最新果個一開GTA就即刻黑mon

宜家降番350.12,但都仲係偶爾會黑下mon

唔知係咪個火牛本身有問題,有無ching知咩事

.

試吓搵另一隻harddisk裝另一個新Windows試吓,先排除Windows問題

你行兩張 GTX970 喎師傅, 仲未計你其他要電嘅硬件..... 你答咗自已架喇

回覆 3# akira11092

DISPLAY丨Asus STRIX-GTX970 / Galax GTX970 HOF

『之前用HOF已經係咁,宜家用Asus又係咁』

紅字先係重點

12v1 , 12v2都係咁既情況?

回覆 5# marcolee1314

sorry ching  12v1 12v2 我唔明咩意思

回覆 6# heathung
你隻ANTEC係多路牛,有2路12V輸出

回覆 7# miyamiya

咁姐係我要點插?

我插緊12v1

插緊呢個

顯示卡和cpu全部用曬V1?顯示卡插電用V2,分流

回覆 9# longtimenoc

Sorry Ching我記錯左

插緊呢個先岩

咁點解我會偶爾黑mon重新開機?係咪隻牛有問題?