鍵盤唔正常, 求指教

有一日返屋企, 發現網址列打滿晒111111111111111111
之後發現個USB KEYBOARD時得時唔得(依家直頭插左有燈按冇野出)
好,以為係KEYBOARD壞, 有個PS2 SPARE, 換左都唔WORK
依家成日DELAY打唔到OR DOUBLE 左. 又或者按住左shift/ctrl
check左冇著stick key, 試過係device manager un/install usb所有野
tried safe mode都係咁

去bios, disable左usb就冇事, 但用唔到個wireless mouse
enable但唔插任何usb亦有問題
試過disable左, 再enable但唔插野, 入到windows先插mouse, 冇事
插住開機就有事.

依家隻usb keyboard已經入唔到bios
ps2 ok, 打字都順

到底係windows定死板?

回覆 1# Nicolae

入BIOS 都唔得就唔關Windows 事啦!

會唔會係BIOS setting 問題呢?試吓reset default 睇得唔得!

回覆  Nicolae

入BIOS 都唔得就唔關Windows 事啦!

會唔會係BIOS setting 問題呢?試吓reset defau ...
jayeung 發表於 2015-9-29 23:23

其實個SETTING一直用緊好耐...相安無事的..

回覆 3# Nicolae

好難講,我試過MSI 板可以自已改setting, 由AHCI mode 自已改成IDE mode, 所以唔一定無可能!

回覆  Nicolae

好難講,我試過MSI 板可以自已改setting, 由AHCI mode 自已改成IDE mode, 所以唔一定 ...
jayeung 發表於 2015-9-30 08:02

睇左啦, 都冇特別...

回覆 5# Nicolae

我有另一問題,是否插入 USB2.0 or USB3.0 都有同樣情況?

回覆  Nicolae

我有另一問題,是否插入 USB2.0 or USB3.0 都有同樣情況?
jayeung 發表於 2015-9-30 09:28

ONLY HAVE 2.0 AR

HELP.....

可能 其中一個USB花左
可以試試 拔左機箱個USB先

可能 其中一個USB花左
可以試試 拔左機箱個USB先
s0213028 發表於 2015-10-2 09:32

我已經冇插usb啦, 但只要enable usb就有事...