入到SAVE MODE 入唔到WINDOW

入到SAVE MODE 但正常入WINDOW就WELCOME O個度自動REBOOT

今朝CHECK CHECK D 機本野...

請問關唔關事???
0 RPM ??
但FAN SPEED 又5X% ???
8X度唔係應該FULL SPEED ??
死風扇??
好亂><

謝謝指點

入到SAVE MODE 但正常入WINDOW就WELCOME O個度自動REBOOT

今朝CHECK CHECK D 機本野...

請問關唔關事???
...
briankk 發表於 2016-1-29 10:08

你試下入SAVE MODE DEL 左 VGA Driver
之後再試下入唔入到WINDOW

回覆 2# fy2-020418

THX FOR ADVISE
其實係尋晚用部腦睇睇吓戲自己REBOOT~~~LOOP~~~
試左半粒鐘都係咁...
無理關機訓....
今朝訓醒開機正常入到WINDOW~~~
圖是返左OFFICE REMOTE 返去攪的~~~
係的建議今晚試試~~THX

回覆  fy2-020418

THX FOR ADVISE
其實係尋晚用部腦睇睇吓戲自己REBOOT~~~LOOP~~~
試左半粒鐘都係咁...
...
briankk 發表於 2016-1-29 11:03

因為我之前都試過
入到SAVE MODE 但入唔到WINDOW
之後DEL 左 VGA Driver就入得番WINDOW
到最尾發現VGA死左

一路MON住~~~
一直IDLE都8X~9X度...
是否不正常???

一路MON住~~~
一直IDLE都8X~9X度...
是否不正常???
briankk 發表於 2016-1-29 16:18

係唔太正常
尤其依家室溫咁低都咁熱
正常應該50度樓下
但會唔會真係死driver?

你開機之後睇下顯卡風扇轉唔轉

開殼睇
開左機display card風扁不轉.....
請問有無方法test係死扁定死卡?
另外
本人不打機的
但成日用電腦睇片 4k都有睇
經電腦出大電視睇
用onboard夠嗎?
3年前的i5+h77底版

冇打機睇片都78度?
test : 將有問題顯卡插落2部機試/用另一張顯卡試
多數死顯卡

SORRY ~~~
問多野.....
唔打機係唔係真係唔洗用獨顯???

係的話唔攪了...掉左張550TI算....
慳返D電同機箱無咁熱(掛應該)