安裝完系統 USB 沒反應

使用USB 安裝系統
KB MOUSE 係USB 可以使用
但USB 手指就不能..其他電腦可以使用
i5-6500
asus h110i-plus
我無DVD rom 安裝唔到driver

使用USB 安裝系統
KB MOUSE 係USB 可以使用
但USB 手指就不能..其他電腦可以使用
i5-6500
asus h110i-plus
...
vicente504 發表於 2016-3-28 09:50

去intel下載個zip檔案解壓後以系統管理員運行,將路徑指向你有windows usb它就可以加intel3.0入你usb裝機,裝完usb就可用,https://downloadcenter.intel.com ... 3-0-Creator-Utility

去intel下載個zip檔案解壓後以系統管理員運行,將路徑指向你有windows usb它就可以加intel3.0入你usb ...
blackkh 發表於 2016-3-28 10:01

新電腦上唔到網 又用唔到手指

回覆 3# vicente504

舊電腦呢,或者找朋友幫忙

回覆  vicente504

舊電腦呢,或者找朋友幫忙
blackkh 發表於 2016-3-28 10:28

有舊電腦整左之後再重新安裝系統?

有舊電腦整左之後再重新安裝系統?
vicente504 發表於 2016-3-28 10:35

是

boot setting問題?

boot setting問題?
xandie 發表於 2016-3-28 12:30

不是,是現在skylake裝win7問題,裝win8或以後版本windows就沒此問題。

自己搵隻CD-R/DVD-R用另一部PC燒哂D driver落去, 再放去Win7果部機裝

自己搵隻CD-R/DVD-R用另一部PC燒哂D driver落去, 再放去Win7果部機裝
KinChungE 發表於 2016-3-28 17:27

用得到呢個方法,即係可以放底板跟機光碟入去裝。 所以係冇用的。
樓主部機係冇光碟機的,而且又上唔到網。
所以一係靠另一部機,一係靠自己手機下載 (假設USB連接手機冇問題)。
其實借個光碟機返來裝應該係最簡單的方法。