消失的信號?

新電腦用左半年咋,而家間唔中會黑畫面(no signal input)... 部主機一直著住,聴唔到任何警告聲。閒置時/不定時發生...

新電腦用左半年咋,而家間唔中會黑畫面(no signal input)... 部主機一直著住,聴唔到任何警告聲。閒置時/不 ...
man8 發表於 2016-3-29 13:23

試重插ram

新電腦用左半年咋,而家間唔中會黑畫面(no signal input)... 部主機一直著住,聴唔到任何警告聲。閒置時/不 ...
man8 發表於 2016-3-29 13:23

按下 Cap Lock 睇下 Keyboard 仲有無反應 (Cap Lock 燈著唔著)

按下 Cap Lock 睇下 Keyboard 仲有無反應 (Cap Lock 燈著唔著)
觀星是答案 發表於 2016-3-29 14:02

著,開完post佢而家又正常

換過條(VGA/DVI/HDMI)訊號綫試下

部主機一直著住,但hang左定點?

我之前好似你個情況,成日用用下,突然no signal,個主機仲著住,但背後應該hang左機。

最後發現係display card壞左

部主機一直著住,但hang左定點?

我之前好似你個情況,成日用用下,突然no signal,個主機仲著住,但背後 ...
BigDull 發表於 2016-3-31 02:56

我都認為係display card出事,但係闗driver/card 事我就唔清楚... (用980ti 最新driver)

觀星是答案 發表於 2016-3-29 14:02

agree