部Gigabyte BRIX Pro壞左...過埋保養...

拎去聯強...佢話有錢都無得整...T.T
請問有無大大知道可以拎去邊度整...?
謝謝...

P.S. 外國買呢部野都有3年保...但香港得1年...以後唯有blacklist佢...真係火都泥...

回覆 1# fkf

向台Gigabyte投訴
投訴點解外國有三年,買左先發見香港得一年,投訴資料誤導你,
投訴件貨品質有問題未過三年已壞,投訴香港代理唔接受修理......
等等等等......不過成功機會好微。

回覆  fkf

向台Gigabyte投訴
投訴點解外國有三年,買左先發見香港得一年,投訴資料誤導你,
投訴件貨品質有 ...
me7428 發表於 2016-7-27 13:57

我seach左台灣Gigabyte個網...搵到一句...
4. 代理商或經銷商提供之保固,由其負責,不得據以轉嫁本公司承受。

http://service.gigabyte.tw/Home/Content/76?type=v&menuid=89

咁即係你死你事...有少少想講粗口...=.="

回覆 3# fkf

所以我都話成功機會好微。
不過台灣Gigabyte個網有寫

PC整機:自購買日起保固 1 年
特殊機種保固 3 年:黑魔機/銀翼機/夢想機以及其他有 3 年雷射保固貼機種皆保固 3 年
PC贈品:鍵盤及滑鼠保固 1 年

超微型電腦BRIX 系列
主機保固 3年(包含M/B, Wifi card, FAN sink)

有少少機會係某強乗機卸膊...

回覆  fkf

所以我都話成功機會好微。
不過台灣Gigabyte個網有寫

PC整機:自購買日起保固 1 年
特殊機種 ...
me7428 發表於 2016-7-27 14:15

係...so sad...
but thanks ching anyway...

以後唔再考慮Gigabyte...因為係x強代理...

你壞咩

你壞咩
luffy2036 發表於 2016-7-27 14:25

開唔到機...可能壞底板...

Giga板我都試過買完裝唔到windows,好彩七日內返鋪試到壞底板換,到而家都仲未有事,同埋佢D版本成日轉又唔知閹咩,下次唔係ver 1.0唔考慮

fkf 發表於 2016-7-27 14:38

點樣開不到

fkf 發表於 2016-7-27 14:38

會唔會係死火牛?