廠機用用下變老番

公司有幾十台len老土機 win8 downgrade win7 pro oem lic.用左3年都冇問題,到左呢個月有幾部機無啦啦有一開機後就話唔係正版 有冇人都試過?

局你上10.

本身係WIN8 PRO 定 WIN8 先?

公司有幾十台len老土機 win8 downgrade win7 pro oem lic.用左3年都冇問題,到左呢個月有幾部機無啦啦有一 ...
普羅 發表於 2016-8-12 15:36

你有正版windows就打去微軟問,他們會幫你解決的。

公司機試過
入番條key 入去就會啟動番

我上網睇過都係要入返key但條key唔見有貼係機身

回覆 6# 普羅

Window 8 's license would not sitck on the chassis, it's locate in the BIOS SLIC V2.2 (so called digitalize) !

If the downgrade to W7 was arranged by Lenovo, then you should contact them to get the W7 key...

三年前落7仔嗰陣係點做既先

三年前落7仔嗰陣係點做既先
yjfoeg 發表於 2016-8-12 23:02

sysprep > poweroff > boot CD ture-image > backup(clone) to image > restore by image > oobe

Clone 機都要條key activate 左一部先
問下人張label 放左去邊......