請教!認唔到USB手指

插隻USB落公司電腦到認到USB,但抄任何file都出現<找不到此項目>
容量變為0,格式化唔到
插過曬電腦其他USB位都唔得,公司電腦行Vista SP1
中咗毒?USB壞?Vista問題?有冇師兄知壞乜?

插隻USB落公司電腦到認到USB,但抄任何file都出現
容量變為0,格式化唔到
插過曬電腦其他USB位都唔得, ...
kit1892 發表於 2016-9-11 13:40

有無試過插其他手指?認唔認到?

你返屋企認唔認到?
認唔到就多數死左

呢隻USB插B電腦抄到資料

呢部電腦插另一隻USB一樣Work

但兩樣夾埋就出現上面既情況

呢隻USB插B電腦抄到資料

呢部電腦插另一隻USB一樣Work

但兩樣夾埋就出現上面既情況 ...
kit1892 發表於 2016-9-11 17:39

"呢部電腦插另一隻USB一樣Work".....................錦以後唔好用呢隻手指就無事架喇!

"呢部電腦插另一隻USB一樣Work".....................錦以後唔好用呢隻手指就無事架喇!
...
laiyiushing 發表於 2016-9-11 18:12

隻usb其實係我問同事借,咁情況都唔知係咪壞,時得時唔得

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

via HKEPC Ionic Reader v1.4. ...
kit1892 發表於 2016-9-11 19:16

時得時唔得, 可能係你部機問題

時得時唔得, 可能係你部機問題
macis 發表於 2016-9-11 19:45

上網google有人講window冇左usbstop.inf/ usbstop.pnf
但電腦又搵到,真係好頭痕

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

via HKEPC Ionic Reader v1.4. ...
kit1892 發表於 2016-9-11 19:16

咁就快啲還番畀同事
一陣搞到佢都讀唔到賴你就唔好啦

咁就快啲還番畀同事
一陣搞到佢都讀唔到賴你就唔好啦
smoke_cheese 發表於 2016-9-11 21:15

好明顯係樓主整壞啦