請問這麼卡,問題是顥卡還是CPU ??????

https://www.youtube.com/watch?v=H8emnBEt59A&feature=youtu.be

CPU, GPU 分別係? 有冇full load? 用其他software播有冇問題?

oden 發表於 2016-9-12 20:50

似係cpu多D

CPU, GPU 分別係? 有冇full load? 用其他software播有冇問題?
hko2006 發表於 2016-9-12 23:49

壓片時是FULL LOAD,CPU 使用率 90-100%,CPU 係9650 AMD,顯示卡 GEFORE 7250,NAVIA 630 好係係

壓片速度决定在,
C P U,你用A M D,預左慢,換I n t eL I5或 l7,
Ram 要多,H D要快,來源檔及輸出檔要分雨個獨立硬盤。

壓片速度决定在,
C P U,你用A M D,預左慢,換I n t eL I5或 l7,
Ram 要多,H D要快,來源檔及輸出檔要 ...
sunyan12 發表於 2016-9-13 13:49

來源檔我用外2.5对1 TB HD 可以嗎 ???
要快是指加2 個SSD ??????

oden 發表於 2016-9-13 15:33

HDD夠快
問題只係CPU

AMD玩剪片預左唔掂, 請換機

oden 發表於 2016-9-13 15:33

你而家H D夠快,但C P U係樽頸位。

HDD夠快
問題只係CPU

AMD玩剪片預左唔掂, 請換機
KinChungE 發表於 2016-9-13 15:52

請問I5 2550K+Z68 板,夠嗎?????????
我淘寶買..........

請問I5 2550K+Z68 板,夠嗎?????????
我淘寶買..........
oden 發表於 2016-9-13 18:14

比而家好好多
你部機論剪片, i3都不如