如何清除金鑰

WINDOWS7
我朋友1借左朋友2隻正版WIN7去裝機,佢本身上網找免費金鑰,點知找極找不到,之後手多多入左我朋友2條金鑰,有冇方法解除返??

WINDOWS7
我朋友1借左朋友2隻正版WIN7去裝機,佢本身上網找免費金鑰,點知找極找不到,之後手多多入左我朋友2 ...
米奇王子 發表於 2016-10-6 22:48

https://www.youtube.com/watch?v=uPrCaeiH1Jg
開cmd打上slmgr /cpky

唔sure用左 cpky之後可唔可以重用番條key
但係如果到時用唔番條key大不了打電話去M$開通番就OK

開cmd打上slmgr /cpky
blackkh 發表於 2016-10-6 22:57

Running "slmgr.vbs /cpky" alone won't uninstall your product key. It'll remove it from the registry so programs can't access it from there, but your Windows system will remain licensed unless you run the command "slmgr.vbs /upk" to actually uninstall the product key.

要做多一個command--> slmgr.vbs /upk

要做多一個command--> slmgr.vbs /upk
Leeahye2 發表於 2016-10-7 00:23

如果輸入這個係咪可以重用條KEY??

如果輸入這個係咪可以重用條KEY??
米奇王子 發表於 2016-10-7 08:59

如果是盒裝版就可以繼續用,oem版就跟第1次啟動的底板在其他機啟動都變成翻版

WINDOWS7
我朋友1借左朋友2隻正版WIN7去裝機,佢本身上網找免費金鑰,點知找極找不到,之後手多多入左我朋友2 ...
米奇王子 發表於 2016-10-6 22:48

解除左都冇用,因為線上啟用中心已經扣左

下次如果真係自己用個陣啟動唔到,就直接選電話啟用,叫微軟客服幫你搞

回覆 5# 米奇王子

應該得,你下面6樓同7樓答咗,
始終oem就跟死一部機,其它機用就不合法;
retail box set就唔使跟機,但重裝都有次數限制,但打電話通常都過到。

我呢個係咪盒裝??

我呢個係咪盒裝??
米奇王子 發表於 2016-10-7 15:39

成個盒都响度,仲唔係盒裝?

OEM得隻碟咋