部 notebook 壞左

爬左文+太舊唔考慮整 , 但想拎返d資料,windows 7,有做備份,唔得就無左近1星期既野

我知windows xp係可以開另一隻硬碟windows xp既資料夾.

後備機係windows xp, 我張notebook隻windows7硬碟插落去,xp開唔開到windows7入面d資料夾?

如唔得,windows7可唔可以開另一隻硬碟windows7既資料夾?

唔該幫幫手.

後備機 = desktop ?

notebook隻windows7硬碟插落去desktop做 secondary harddrive, desktop windows xp 可以開到windows7入面d資料夾, assume 你無做任何加密

你notebook係2.5吋HDD,最簡單買隻2.5吋usb HDD盒.
裝隻HDD入盒到插usb過data.
但千其唔好買orico usb HDD盒,個usb插位成日唔得.

先唔該2位

後備機係desktop,但部notebook登入window7時,要入密碼,咁算唔算有加密? 想拎走既野係哂桌面度
更新:個陣買有裝防毒同設登入密碼,同一直有做windows更新外.其他應該無搞過,但唔知自己有無加密

usb個方法係我個情況下都係一插即得?

唔該

先唔該2位

後備機係desktop,但部notebook登入window7時,要入密碼,咁算唔算有加密? 想拎走既野係哂 ...

HKSJUN 發表於 2016-11-19 18:14

唔算有加密..
usb個方法都係一插即得...只要harddrive可正常運作

唔算有加密..
usb個方法都係一插即得...只要harddrive可正常運作
solexkey 發表於 2016-11-19 21:26

唔該!聽日買野搞