成日藍畫面 Bad pool header , 唔知係咪RAM壞?

成日藍畫面死機 搞到玩FM 都SAVE壞
3年無重裝過WIN7
今次重裝完都之後都係出現 BAD POOL HEADER
之後裝返D野 見到兩條RAM 咁
係咪有條壞左?
定有無咩方法可以解決 BAD POOL HEADER
THANKS

BAD POOL HEADER經常發生?

BAD POOL HEADER經常發生?
macis 發表於 2016-12-9 14:32

係呀... 之前都唔理佢由佢
但玩FM 玩玩下死左 連個SAVE都死埋 所以想搞搞佢

用WIN7 記憶體診斷又無野...
除左個鍵盤滑鼠無外接野= =

https://answers.microsoft.com/en ... 5-a5e0-5cdefb28077b
睇下佢幫唔幫到你.
backup左重要data先,似係HDD問題.

Check吓個HDD
s.m.a.r.t. 吓先

睇下佢幫唔幫到你.
backup左重要data先,似係HDD問題.
trustme133 發表於 2016-12-9 15:33

謝謝

Check吓個HDD
s.m.a.r.t. 吓先
tsquare 發表於 2016-12-9 18:33

有咩程式可以CHECK HDD

我諗緊唔知係咪SOUND 卡壞

好似有幾次都係播YOUTUBE 同開 FOOBAR 2000 果陣藍畫面 (不過我又睇緊網頁或者打緊機...)

CHECK DISK 左係咪唔關 C: 事?

依家試埋4個HDD 檢查錯誤先