求救, 開吾到機,USB有電,但風扇吾郁

小弟尋日開機, 冇反應, 只係風扇郁左1下,大約1秒, 全機冇反應。USB有電, 但底板冇燈,嗶聲都冇,全機風扇吾着,之後試過換下ram位置,情況一樣,再試換另一部PC既火牛,都一樣,炆走顯卡,都一樣。
1, 會吾會係壞底板? cpu係3770k, 屋企冇其他底板或u可以試
2, 如果壞底板,邊度仲可以買到3770k既?

請各位師兄幫幫手

我剛剛到遇到,但底板有燈, 換咗CPU, boot 起了!

風扇郁左1下,大約1秒
CPU,定火牛風扇

小弟尋日開機, 冇反應, 只係風扇郁左1下,大約1秒, 全機冇反應。USB有電, 但底板冇燈,嗶聲都冇,全機風扇吾着 ...
lawpat1 發表於 2017-1-19 11:40

拎部機去 A Sir 到 check u & 板吧

回覆 2# raym123

Cpu既, 火牛風扇睇吾到,但聽吾到有聲,吾着多

回覆 3# tsquare
請問A sir係乜? 舖頭?

回覆  tsquare
請問A sir係乜? 舖頭?
lawpat1 發表於 2017-1-20 00:48

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

check 晒兩樣應該唔使 100 蚊

回覆 5# lawpat1

炆走所有,包括hd, usb device, keyboard, mouse, Ram.
只留CPU,
聽有冇 嗶聲,
冇嗶聲, 拎部機去整

回覆 3# tsquare

我都想知,我上次拎版同CPU去新高登, 冇商店肯Check!

回覆  tsquare

我都想知,我上次拎版同CPU去新高登, 冇商店肯Check!
raym123 發表於 2017-1-20 01:17

冇得check, 局你要博買二手CPU 或底板。
買咗二手底板而開唔著機,又要買二手cpu

回覆  tsquare

raym123 發表於 2017-1-20 01:17

A君
會員服務包括:
交易寄存
代客砌機
電腦檢查
郵購 Ashop 出售產品

地址:九龍 長沙灣道266-268號 昌發商業大廈 4/F 405B
營業時間: 13:00-21:00 逢星期四休息
https://www.google.com.hk/maps/p ... 332067!4d114.160863