求救:windows 10右下角通知方塊一開機就彈出白色方塊

求救:windows 10右下角通知方塊一開機就彈出白色,不知如何尋找是那個軟體的問題?

附檔是桌面... 有人知道嗎?它很煩!因為是設定是最上一層, 會把我的其他東西蓋住!

我估計可能是某個我已刪除的程式,但佢D通知仲未清哂? 救命

你去設定->系統->通知與動作->關左部份通知試下

You have Origin on your PC? In my case closing Origin solve this issue.

求救:windows 10右下角通知方塊一開機就彈出白色,不知如何尋找是那個軟體的問題?

附檔是桌面... 有人知 ...
miller92 發表於 2017-4-5 23:05

Win 10

你去設定->系統->通知與動作->關左部份通知試下
kelvinchm 發表於 2017-4-6 01:10

唔該哂 但我將成個全部通知關哂 重開機後都係彈戈個野出黎

You have Origin on your PC? In my case closing Origin solve this issue.
prawn2036 發表於 2017-4-6 01:36

Thanks ! I actually installed Origin before, but I have deleted it.
Not sure if it is related because I can't found Origin app anymore in Windows 10 Setting....

應該裝左某軟件 你自己吾知 我好似試過係咁

應該裝左某軟件 你自己吾知 我好似試過係咁
ansonlyk627 發表於 2017-4-6 22:16

最慘係我覺得可以清既軟件都清哂 都唔知係邊隻出問題

回覆 9# miller92

工作管理員逐個關閉不知名既程式試試