汁線問題

中間個個落底板個條4/8pin唔就長走背版,
可唔可以用加長線,怕唔怕品質唔好會起火??

原帖由 ess281067 於 2009-9-4 15:42 發表

中間個個落底板個條4/8pin唔就長走背版,
可唔可以用加長線,怕唔怕品質唔好會起火??

加長線當然可以////
我晌黃金買左條用梗...
so far未出過問題

**p.s. 區已錯

我都有用8pins加長線, 係淘寶買, 有埋蛇網, 都係十0靚人仔, 當然要運費啦.. 但係連埋其他野買~~

原帖由 rence 於 2009-9-4 15:45 發表

加長線當然可以////
我晌黃金買左條用梗...
so far未出過問題

**p.s. 區已錯

d加長幾錢會適合??
最怕就係線唔靚,搶火,燒左成部機

爬文後的成果:

執線係方便散熱wo...........

原帖由 ess281067 於 2009-9-4 15:49 發表

d加長幾錢會適合??
最怕就係線唔靚,搶火,燒左成部機

爬文後的成果:

執線係方便散熱wo...........

d線吾靚極有限度
只要吾係內面ge果層金屬線外露..
都吾會無端端搶火

原帖由 AC07 於 2009-9-4 15:48 發表
我都有用8pins加長線, 係淘寶買, 有埋蛇網, 都係十0靚人仔, 當然要運費啦.. 但係連埋其他野買~~

黃金都係$1x -2x 雖然無蛇網...
但蛇網都吾係好貴je...$8/m

加長線其實吾靚...頂多會令電壓輸出efficiency下降

加長線買 質素好D 就無問題

原帖由 rence 於 2009-9-4 15:55 發表

d線吾靚極有限度
只要吾係內面ge果層金屬線外露..
都吾會無端端搶火

黃金都係$1x -2x 雖然無蛇網...
但蛇網都吾係好貴je...$8/m

自己懶得整丫嘛~~~ 不過就甘買一條線就梗係無謂啦.... 我買埋d esata/sata cable就有數圍~~ d esata cable我要成2M長, 香港搵唔到... 搵到都貴...

原帖由 AC07 於 2009-9-4 15:59 發表

自己懶得整丫嘛~~~ 不過就甘買一條線就梗係無謂啦.... 我買埋d esata/sata cable就有數圍~~ d esata cable我要成2M長, 香港搵唔到... 搵到都貴...

啊...gum就其實睇各人需要je

我都有用加長線,自己加多層電線膠布响面!

延長線應該唔會起火既, 最多接觸不良架姐, 放心啦
我有條front audio走背板同底板之間添~
p.s.樓主係咪rc600?