早知唔換散熱,我張9600gso

原本系龍骨版,即系影馳9600gso加強版
我換左超頻3金蝠。溫度好似無乜分別
其實兩個散熱,邊個好d
我駛唔駛換番原本的散熱上去?

原帖由 nicka 於 2010-1-11 10:40 發表
原本系龍骨版,即系影馳9600gso加強版
我換左超頻3金蝠。溫度好似無乜分別
其實兩個散熱,邊個好d
我駛唔駛換番原本的散熱上去?

你試過full load 佢未先?
超頻3金蝠係全銅做, 係full load 時應該唔差

我都有用龍骨版9600GSO, 龍骨行1條8mm heatpipe,
idle 有52度(室溫28度), full load 試上75度,

之前試過超頻3銀蝠, idle 真係差唔多, 不過full load 就底少少,
有70度,
而家用爱琴海3heatpipe 版,
idle 又係差唔多, 不過full load 去到63度.....

要試散熱用full load 時溫度比較先好

報告,重新查膏加超頻3金蝠。

報告,重新查膏加超頻3金蝠。(之前45度)
我買左9600gso 咁耐,都未見過佢有3字頭(超開心),我初頭買番來,好鬼熱,50幾度。
e家咁ga溫度,好開心,師兄,講得無錯,金蝠,真系勁過龍骨
佢勁d,主要系咩原因?系銅?,風扇快d?

咁開心做咩丫....你唔諗下理幾日d 室溫,,,,

原帖由 nicka 於 2010-1-11 12:16 發表
報告,重新查膏加超頻3金蝠。(之前45度)
我買左9600gso 咁耐,都未見過佢有3字頭(超開心),我初頭買番來,好鬼熱,50幾度。
e家咁ga溫度,好開心,師兄,講得無錯,金蝠,真系勁過龍骨
佢勁d,主要系咩原因?系銅?,風扇快d?

一來風扇快, 但我覺得有少少噪,
2來銅傳熱快D, 但同風接觸時銅反而傳熱會慢過鋁,
所以先要風扇快d

點解唔換愛琴海.........

原帖由 alextsang1969 於 2010-1-11 12:40 發表
點解唔換愛琴海.........

貴呀,150蚊,小弟窮等人家

原帖由 erickynow 於 2010-1-11 12:27 發表
咁開心做咩丫....你唔諗下理幾日d 室溫,,,,

我之前原裝風扇,原裝散熱,咁ga氣溫都有50度,我e家38度緊系開心

原帖由 nicka 於 2010-1-11 12:45 發表

貴呀,150蚊,小弟窮等人家

EPC 成日有平野, 愛琴海我都係到買,
成年前$80

原帖由 wgkit 於 2010-1-11 12:46 發表

EPC 成日有平野, 愛琴海我都係到買,
成年前$80

咁抵,哇,我睇到好多屯門鋪,全部都要150以上