今日你氣溫25度,我CPU溫度,咁樣,有無需要降番原本的頻

今日你氣溫25度,室溫估計有27度,我CPU溫度,咁樣,有無需要降番原本的頻(錯區,請去幫忙更正)
CPU核心1,2:35度
CPU溫度:38

E4500,唔加電超上:2.5GHZ。用緊原裝散熱
有無需要降番原本的頻率,減溫?

回復  nicka

I think yes
    Because my E4400
   OC to 4.5Ghz
   Only 35-40C
casemodder97 發表於 2010-1-21 17:08

= =" 你都係原裝COOLER?
AND 2個機箱應該有吾同 , 散熱能力也不一樣
很難會作準...

回復 1# nicka

樓主 , 你如果想OC長行 , 最好就係要買個強D 既COOLER 來對付夏天
如果不想哂$的話 ,
樓主可以半裸機箱 , 應該會有所改善

回復  nicka

樓主 , 你如果想OC長行 , 最好就係要買個強D 既COOLER 來對付夏天
如果不想哂$的話 ,
...
po52010 發表於 2010-1-21 17:46

想超頻夏天都係買個散熱好d啊.

38度 其實可以接受的,等夏天看看真係過50度先換cooler啦

38度 其實可以接受的,等夏天看看真係過50度先換cooler啦
willwillho 發表於 2010-1-21 22:34

點解過50度有問題呢?

話時話,有無D,唔駛拆底板,安裝易的CPU 散熱

有, 但問題係果d唔會勁得去邊囉
有料既hs一定重手的..

同我好想知你idle都38, max會係幾多? 同埋你超到咩數字黎行?