請教"極靜音8cm fan"

如果要靜音,silent8係咪好選擇? 定係銀蝠要靜d?
想裝係SG-02F 度...一共3把

謝謝

上左兩把Deep cool 8cm...發覺都唔夠大手裹劍咁靜...因為機要放係房...

好大把 fan

上左兩把Deep cool 8cm...發覺都唔夠大手裹劍咁靜...因為機要放係房...
Snake49 發表於 29-1-2010 01:57

silent8 都好靜
銀蝠就未用過

silent8 好靜
3把都唔驚, 驚你嫌佢唔夠強勁啫

銀蝠有自動控温頭,都好靜.

如果要靜音,silent8係咪好選擇? 定係銀蝠要靜d?
想裝係SG-02F 度...一共3把

謝謝
  ...
Snake49 發表於 2010-1-29 01:23

Hi, Snake49

以軸承工藝而言,銀蝠比Silent 8高級(E記Bat扇Bearing係同G記Wing系列同級);兩者售價有頗大差距。

Victor168師兄提及o既溫控,G記Silent系列一樣有相關型號可供選購。銀蝠在下未曾親測,但曾經擁有幾把同系列o既紅蝠及白蝠。Snake49師兄唔好期望銀蝠會如官網介紹咁強勁過普通風扇50%性能,靜音方面相信大部份用家都應該可接受(在下個人觀點為:靜音和耐用水準上乘)。

Silent 8適合預算有限、反對"光污染"或對"黑白配"一見鍾情o既用家,個人觀點為性能中庸、靜音和耐用合格與保用年期滿意。

Could you tell me where to buy the 大手裏剣?  Thanks so much!