新手散熱問題

我部電腦 肥龍2 710 + 技嘉770 us3 + icon4830 + cm334  
前風扇係機箱送既 後面係A牌12cm風扇

部機平時
主機版45度
cpu50度
4830 60度左右

咁既溫度算唔算正常?

如果250蚊內想整到部機再低d溫度
有咩推介?

都正常GA
係高左DD啫無問題
250改唔到D咩
改得U GA改唔到顯卡...

咁如果我想換走隻原裝cm風扇

換邊隻好?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Coolermaster 212 plus係一個好選擇
Snake49 發表於 2010-5-7 02:34
有冇一d平少少架?

咩大黃蜂 紅海 南海果d ok的嗎?

http://www.deepcool.com.cn/new/file/prod_cpu_ICEEDGE-200.html
我覺得幾抵用, 裝過幾十隻, 百幾蚊, 個底拋左光

遲d有機會整個開箱文

我覺得幾抵用, 裝過幾十隻, 百幾蚊, 個底拋左光
Snake49 發表於 2010-5-7 14:16

首先唔該你 :)

同埋我想問下
呢個九州風神 佢寫住 Up to AMD Phenom II X3 720 (AM3)

係咪姐係710都用得?

仲有呢d係咪就咁拆左原裝風扇
再跟佢說明書裝上去cpu度就ok架啦?

首先唔該你 :)

同埋我想問下
呢個九州風神 佢寫住 Up to AMD Phenom II X3 720 (AM3)

係咪姐係710都用得 ...
0997018397 發表於 2010-5-7 17:03

佢意思係頂盡鎮壓到PII x3 720既熱量.....720樓下既U當然冇問題
第一次拆HS小心d咁ok, 唔好太暴力, 最好開部機一陣等CPU有咁上下熱, 個HS就好易拆出黎
同埋呢隻deepcool 好易裝

佢意思係頂盡鎮壓到PII x3 720既熱量.....720樓下既U當然冇問題
第一次拆HS小心d咁ok, 唔好太暴力, 最好 ...
Snake49 發表於 2010-5-7 17:18

睇黎我買左番黎都要小心手

我見佢九州風神仲有隻冰凌400黑玉同冰山
價錢貴1倍
性價如何?

同埋如果我想買隻機箱風扇黎換走隻原裝cm風扇
XFAN 120U <-- 呢隻ok嗎?

定係用A牌 / silent12 ?