大家交流下 : 市面上有冇機箱風扇唔係 Made in China ?

我去腦埸睇機箱風扇, 無論係上, 中, 下價既風扇都係 Made in China
暫時只係見過日本品牌Scythe部份產品 係 Made in Indonesia

好像沒聽過。
不過這些東西Made In China也沒什麼問題

有能力可以買日本箱
http://www.chiphell.com/article-1680-1.html

有能力可以買日本箱
阿爾比昂 發表於 2011-9-15 18:48

好正,真正"簡單就是美"....

手上有兩把唔係Made in China....
不過係東南亞(印尼 & 菲律賓)
IMG_20110915_212200 (Small).jpg
影隼 DHF-12DB-2200  (6) (Small).jpg

手上有兩把唔係Made in China....
不過係東南亞(印尼 & 菲律賓)
cccccctt 發表於 2011-9-15 21:30

個SERVO個扇葉好獨特下喎~請問有冇1000rpm嗎?(見到DC12v 0.083A用好少電)

個SERVO個扇葉好獨特下喎~請問有冇1000rpm嗎?(見到DC12v 0.083A用好少電) ...
HBV_hongkong 發表於 15/9/2011 21:36

我把係1850RPM~~

我把係1850RPM~~
cccccctt 發表於 2011-9-15 21:46

吓!估佢唔到勁成咁~不過這種9葉式扇葉設計起不是有很大嘈音?(暴力型風扇!?)

吓!估佢唔到勁成咁~不過這種9葉式扇葉設計起不是有很大嘈音?(暴力型風扇!?) ...
HBV_hongkong 發表於 15/9/2011 22:00

GentleTyphoon賣點係靜音, 但相對效能又弱少少
用Dual ball beaing, 所以有輕微摩打聲

回復 9# cccccctt

問流咗請問是幾多CM級風扇?