想買二把十二cm fan 仲有幾個問題想問問

首先係想換左機後面果把12cm fan 另外想買把放係前面 幫助散熱

Ching 們有無咩好推介?? 最緊要係抵用 平令正

另外有幾個問題想問問

其實係咁既我之前不小心弄爆了Display 卡底板上的藍色鎖死佢既野 圖1

但係後面又唔可以固定好佢 (圖2) 令佢有點鬆 有時會開唔到機 想知道有方法解決嗎

令外就係想問下圖3的那件東西有得買的嗎??

要你心目中理想價錢.有d人$200都覺平.有d$50都覺貴.

風扇有平有貴
視乎你要求 (風量 / 嘈音 / 耐用程度)

PCI-e 個 lock 斷左, 要換就要整底板, 不過人為唔包保養, 要整都唔會平
如果想上 o係機箱就要直接上螺絲, 不過你隻 case 的設計, 一上螺絲就全部都要用螺絲

PCI slot cover 可以去新高登搵到

有冇<$50 靜靜地既12cm 風扇?
風量一般就可以

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

風扇有平有貴
視乎你要求 (風量 / 嘈音 / 耐用程度)

PCI-e 個 lock 斷左, 要換就要整底板, 不過人為唔包保 ...
觀星是答案 發表於 2012-5-14 11:58

Thanks  我普通用100蚊樓下 可以係呢3個範圍下風量 / 嘈音 / 耐用程度 搵到個好D MA?

仲有個問題我部電腦有時開到機 有時開唔到機 有時會Hang 左係Bios 果個畫面/ WINDOW 平時果個畫面 想問下會係咩事 會唔會火牛唔夠電供

有冇<$50 靜靜地既12cm 風扇?
風量一般就可以
19thman 發表於 2012-5-15 00:30

我入o左呢款:
http://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&ptid=1796074&pid=27607057
令外就係想問下圖3的那件東西有得買的嗎??
h!m 發表於 2012-5-13 15:40

唔知邊度有
用電線膠布算啦,幾蚊卷

我入o左呢款:

唔知邊度有
用電線膠布算啦,幾蚊卷
靜止 發表於 2012-5-25 00:22

黃金地下舖(麥記門口入,轉左,再轉右)都有
3M電線膠布算..3蚊卷

上個禮拜新高登入左四隻呢款deepcool 風刃, $30 把, 一個字抵!

有透明黑色, 透明茶色, 同全透明揀, 不過三隻色都是藍色led 燈

spec 寫風量為53.65cfm, 數字上咁o既價錢算係好唔錯添, 實際用落我就無投訴, 覺得幾好風, 至於嘈唔嘈, 最大千三轉有不是很大的風扇聲, 不是我用過的風扇之中特別大聲, 但亦不是特別細聲