當GX-7 遇上IVY時...

D人成人話IVY好熱情,睇下GX-7可唔可以令佢變得冷靜

PS 隻GX7我一時掉轉左裝

先係GX7

上啦!!

之後到成部機

再到個溫度...

大家可以見到FULL LOAD都唔夠45度,GX-7果然有料到!可以令IVY冷靜下來好好工作

有關成部機既野,可以等我係係機箱果邊開左POST再問,但真係好攰,我會慢慢一步一步來

先係GX7

上啦!!

之後 ...
瘋癲的羔羊 發表於 2012/5/16 13:02

只要CPU電壓唔過1.3V,Ivy bridge不致熱得過分

先係GX7

上啦!!

之後 ...
瘋癲的羔羊 發表於 2012-5-16 13:02

AIDA/everest stress test is not enough...my zalman can cool 1055T within 45 degree too...
try OCCT

只要CPU電壓唔過1.3V,Ivy bridge不致熱得過分
alexanderman 發表於 2012-5-16 13:52

唔OC一定唔熱....成日話IVY熱唔好用既人唔知諗咩

AIDA/everest stress test is not enough...my zalman can cool 1055T within 45 degree too...
try OCCT ...
funny1 發表於 2012-5-16 13:54

部機交左貨了~

個HEATSINK掉轉左180度

個HEATSINK掉轉左180度
tonychoi 發表於 2012-5-16 14:14

知啦知啦,都係你唔提我點分左右(講笑)
說明書"好似"冇寫(定係太趕我自己冇睇到呢?唔知)

gx7..好嘢黎..我未買之前 幾驚頂高身ram.. 仲要上去A SIR 度 麻煩 A SIR 幫手量位..最後A SIR 教 咗招 :" 如果真係頂RAM ..GX7 可以 扣高隻風扇" ..即刻無晒煩腦..
點知 上機 D 位FIT 到 可以 做埋 RAM 散熱.. 正

gx7..好嘢黎..我未買之前 幾驚頂高身ram.. 仲要上去A SIR 度 麻煩 A SIR 幫手量位..最後A SIR 教 咗招 :"  ...
ckwduck 發表於 2012-5-16 16:10

GX7 強亞~

ur new build ???