本人而家用緊Z77X UD3H + 3770K,想問下各位有冇邊隻散熱器推仲,THX

本人而家用緊Z77X UD3H  +  3770K ,用緊原裝散熱器,平時一開機就已經去到45度,想問下算唔算好高溫,如果燒LinX大約去到83度左右,想問下各位有冇邊隻散熱器比較好,同埋會唔會好難裝GA,THX

原裝真係唔掂,你大約預幾多買同埋你機箱幾大?

回復 2# ccw112
我預大約500元左右啦,不過想搵D唔好太難安裝個D,THX

原裝支散熱油聽講唔係好得~

本人而家用緊Z77X UD3H  +  3770K ,用緊原裝散熱器,平時一開機就已經去到45度,想問下算唔算好高溫,如果燒LinX大約去到83度左右,想問下各位有冇邊隻散熱器比較好,同埋會唔會好難裝GA,THX
shing0719 發表於 21/5/2012 22:23

你有沒有超頻或者有沒有打算超頻?

你有冇打算超頻?因為都有分別的
原裝果隻散熱器係薄身銅底散熱器,仲差過當年的大銅芯散熱器,唔熱就有鬼啦

因此如果唔超,買隻普通4 HEATPIPE的9或12CM散熱器已經可以壓下去
如果想少超,買隻6HEATPIPES UP的12或14CM散熱器或水冷H80/100
如果想大超,自己攪套DIY水冷吧

你有冇打算超頻?因為都有分別的
原裝果隻散熱器係薄身銅底散熱器,仲差過當年的大銅芯散熱器,唔熱就有鬼啦 ...
tonychoi 發表於 2012-5-22 11:06

我而家已超到4.2GHZ,平時開機都已經去到45度,如果燒LinX大約去到83度左右,想問下各位有冇邊隻散熱器比較好,同埋會唔會好難裝GA,THX

回復  ccw112
我預大約500元左右啦,不過想搵D唔好太難安裝個D,THX
shing0719 發表於 2012-5-22 06:55

gx7幾ok
連一把wing 12 pl

GX-7啦
一把WING 12唔夠加多把