請教風扇的擺位與正負氣壓 TT-MK1

各位師兄好! 小弟是想請教現在風扇擺位的擺法有無什麼不妥
下圖是比較舊的圖..未有時間影相
先附下圖

紅箭咀為側版風扇 20CM 原廠風扇 吹向顯卡
紅圈為GX-7
粉紅為新加的WING12
還有其他箭咀就是吹的風向

我開了冷氣..但不知溫度是否正常
會有積熱OR其他問題嗎?
還有一條問題就是..點樣先可以分到GX-7 是怎分方向?
因為望了很久都沒有說明....
謝師兄解答

各位師兄好! 小弟是想請教現在風扇擺位的擺法有無什麼不妥
下圖是比較舊的圖..未有時間影相
先附下圖

紅箭 ...
Hyphen 發表於 2012-5-30 05:29

好涼, 完全冇問題, 有把20CM FAN 已經勁涼

師兄!想問下你前面把風扇你覺得拆唔拆到出來?

謝師兄指教 我想問係底果度我有一把係抽入 如果dvd位果把改做抽入會唔會對流相撞左?

回復 1# Hyphen

psu個風向係咪畫錯左? 定係有得改?

回復 1# Hyphen

還有一條問題就是..點樣先可以分到GX-7 是怎分方向?

睇個[V]型位
複製 -DSCN1718.JPG

師兄!唔好意思,不知PSU這個是那個位置? 小弟有些術語可能不太明白請見諒

同埋已學到很多知識了..原來是看個V型位..
同埋抽出抽入果2把風扇..如果我要加塊板..要係機箱入面加嗎?

師兄!唔好意思,不知PSU這個是那個位置? 小弟有些術語可能不太明白請見諒

同埋已學到很多知識 ...
Hyphen 發表於 2012-5-31 01:10

PSU 就是 Power Supply Unit, 即係火牛.