求介紹超靜cpu散熱器..

屋企隻Cooler master 約2年前係新高登買番黎...
發覺部機成日好嘈...
用落先知係個Heatsink轉速快又嘈
各位可唔可以介紹唔太貴但要超靜cpu散熱器(散熱其次..因本身CPU 45W唔太熱)
感謝各位了!!

屋企隻Cooler master 約2年前係新高登買番黎...
發覺部機成日好嘈...
各位 ...
moyourBB 發表於 2012-7-24 00:23

Hi, moyourBB

{用落先知係個Heatsink轉速快又嘈}... 正常情況下,Heatsink係唔識"制造噪音"的。呢D粗重o野係關把Cooler風扇事~

通常換過把風扇,D噪音就會消失。 moyourBB Ching知唔知自己個CPU Cooler係CM邊個型號?呵呵~

用乜野CPU?

回復 2# FrankChan

唔知...
仲有無得介紹轉速低又靜既風扇+散熱器?
因用緊果隻換唔到..
THANKS!

212就唔錯既  我覺得  你轉曬用兩把1000千轉風扇更靜

發覺部機成日好嘈...
各位 ...

青鳥又得, GELID 有隻平價既又得

呢2隻唔高, 應付到45W CPU, 亦唔貴

發覺部機成日好嘈...
各位 ...

moyourBB
你用乜野CPU?

基本上heat sink 只係一舊金屬,係唔會出出聲嘅
你覺得嘈只係把風扇問題

如果你有一年以上無洗下個heat sink
我可以肯定你個heat sink 嘅功效可能得番平時嘅60-70%
因為D塵會block 住heat sink
令到你把風扇要成日開住全速去散熱
久而久之會好易勞損

建議: 清一清heat sink d塵,平買一把新風扇

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽