不專業第一次開箱 deep cool 霜塔

小弟MC澳門人..琴日終於砌好部機,但HDD 部份有問題, 多得HKEPC GE 張師兄同PENTT 2位幫手, E+終於搞店左, 上到機LA..>W<)
多謝曬2位呀..>口<)"

上圖
今次主角

上唔到個温度圖TIM.. = =
上載戈到得 150KB.. 唔夠
咁只好打LA..
=============================================
待機 室温 28 (aida64)
cpu : 31
cpu package : 44
cpu IA cores : 44
CPU GT cores : 45
CPU #1 : 31
CPU #2 : 36
CPU #3 : 36
CPU #4 : 37
FAN : 1713 RPM

燒機 室温 25[冷氣] (aida64)
cpu : 38
cpu package : 54
cpu IA cores : 54
CPU GT cores : 55
CPU #1 : 46
CPU #2 : 53
CPU #2 : 53
CPU #2 : 55
FAN : 1804 RPM
======================================
用左一日後感 :
個DEEP COOL 我用 MOP 240銀買左番黎, 2塔2風扇真係抵都爆呀..>口<)
我自己用過 CM V8 , 原廠, 同埋哩個, 效能哩個最勁, 平都係哩個最平[email protected]@!! 強國貨真不錯..
我燒完機之後, DEEP COOL 用左 10~15秒就槳我粒i7-2600K降番茖去 31度左右 (室溫25), 真係唔錯!
總結一下
好 : 霸氣@@!! 哩個係我買GE原因
      平, 240銀真係....... 我買V8用左我 490 銀 T^T
      安靜, 唔只係咪因為我個機箱係 NZHT H2.. 所以我聽唔到.. HI隻耳仔埋去, 我冇開側板真係只係聽到少少聽
      但V8 我HI 隻耳仔埋去, 未貼到機箱, 就聽到風聲, 仲好大下, (1800轉).. 原廠戈個就唔洗講, 3XXX轉戈時真係好煩下
      PS : 我個機箱放枱面.
唔好 : 頂RAM , 唔可以用高RAM, 同V8 一樣, 我用ADATA 1600 GAMEING KIT 差3MM就頂到...
         好難買到[響MC] 唔知HK係唔係.. 我叫FB去大陸幫我買先買到..>< 多謝你呀..
        冇LA
唔記得上個配置
i7-2600K 默認
asorck Z68 extreme4 gen3
adata 1600 gameing kit 4GBX2
deep cooler 霜塔

多謝大家收睇..>口<)"~~~ 同時再次多謝 張師兄同PENTT 當然仲有我個FB,, :D

回復 1# GinL

上唔到個温度圖TIM.. = =
上載戈到得 150KB.. 唔夠

試下將圖upload在這裡吧
http://imgur.com/

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

老老實實,好似貓頭鷹隻HS

強國cp 值高

唔知香港240銀買唔買到呢!!

老老實實,好似貓頭鷹隻HS
瘋癲的羔羊 發表於 2012-7-27 01:45

強國出名出山寨[email protected]@!!!
但今次山寨得唔錯...^^

強國cp 值高
裝甲車 發表於 2012-7-27 07:51

的確好高下..^口^

唔知香港240銀買唔買到呢!!
aeolian2009 發表於 2012-7-27 09:26

要上淘寶先得LA..