求教高手師兄們,求推介散熱風扇,及對流問題

個箱只可以放到最高不超過11.5 cm的cpu散熱,
而我用緊x58 mb和i7 950,
請問有咩散熱比較頂到粒cpu,又放得落?
CPU heatsink, 剛買左個GeminII S,
睇之前d師兄寫,話用2支9cm風扇比用佢提供果支平放鐮刀好,
請問有咩平靚正推介呀?

另外機場對流係:
左2*12cm鐮刀(抽入),
右1*12cm鐮刀(抽入),右後方是火牛,
機箱尾 2*8cm(抽出)

問題:
1) 咁樣對流有沒有問題?
2) 2*9cm or 1*12cm for CPU heatsink比較好,有咩推介
3) 2*8cm 風扇有咩好選擇,平靚正又唔太嘈?

下吹既得唔得?

下吹既得唔得?
google 發表於 2012-8-1 10:02

得

Noctua 貓頭鷹 NH-L12 CPU散熱器
新出全高 93 mm

回復 4# yeung6

e個hs,都好似好貴下
樓主又無俾預算
ps.樓主無限預算?

回復  yeung6

e個hs,都好似好貴下
樓主又無俾預算
ps.樓主無限預算?
7171 發表於 2012-8-1 19:29

預算$300蚊左右,

Noctua 貓頭鷹 NH-L12 CPU散熱器
新出全高 93 mm
yeung6 發表於 2012-8-1 16:32

呢隻幾錢架?

咁coolermaster geminii m4點睇,二百幾蚊,同埋頂箱同散熱扇之間都要留返啲空位做對流,, http://www.coolermaster.com.tw/p ... mp;category_id=3563

回復 7# lamsingpak

Noctua 貓頭鷹NH-L12 CPU Fan        HK$ 460 ( jum__bo )

咁coolermaster geminii m4點睇,二百幾蚊,同埋頂箱同散熱扇之間都要留返啲空位做對流,,  ...
comelyhouse 發表於 2012-8-1 22:02

http://www.coolermaster.com.tw/p ... mp;category_id=3563
呢隻好似都幾好,但唔知幾高呢?