[散熱器] 新手求itx 機箱用Cpu 散熱器推介

小弟用緊sliverstone隻sg-06,打算加張display 卡,好似下圖咁

但係張dislay卡會檔住疏氣位,到時可能會仲熱,所以希望各位推介Cpu 散熱器
我見Sliverstone 官網話隻機箱散嘅CPU熱器限高係82mm
唔知邊隻啱用呢?
另外,我隻箱散入面好多線,會唔會阻住散熱呢?

求各位賜教

回復 1# cobra983
補番資料:
我粒U係AMD A10-5800k,平時Run game 都會去到50度

用得就唔好驚,驚就唔好用

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

NT06-E
邪惡的化身 發表於 2013-6-3 12:58

呢隻會好fit, 不過因為佢係fanless, 要靠晒隻牛o既風扇, 唔好expect會好過原裝幾多

求其一隻12cm級low profile都會夠做, 最近抵玩強效之選, 應該都算係Gelid Silm Hero

呢隻會好fit, 不過因為佢係fanless, 要靠晒隻牛o既風扇, 唔好expect會好過原裝幾多

求其一隻12cm ...
Argon 發表於 2013-6-5 11:34

呢隻唔係 fanless
上下都可以加風扇

小弟用緊sliverstone隻sg-06,打算加張display 卡,好似下圖咁

但係張dislay卡會檔住疏氣位,到時可能會仲 ...
cobra983 發表於 2013-6-1 21:36

咩散熱都咁上下
本身個機箱得前面個風扇,屬於正氣壓 ,cpu仲要係AMD,仲要多張卡
熱氣積聚先係問題,奈何冇得再加風扇。

呢隻唔係 fanless
上下都可以加風扇
Gp01tkm 發表於 2013-6-5 12:24

我又唔知可以o係下面加wor

如果係咁, 呢隻都唔錯

我又唔知可以o係下面加wor

如果係咁, 呢隻都唔錯
Argon 發表於 2013-6-5 13:58

就算行 FANLESS ,晌 SG02 黎講係好過原裝好多倍 ,因為 100% FIT而且對流好左
你用任何下吹式同火牛搶風都會有熱循環 ,差好遠的

Thermalright AXP-100