小機箱的散熱器再問

話說五月中發個一個 post問
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1955707

但當時望完,頭大大都唔知點做,但近來發現Gelid Slim Hero
ashop賣緊,也有人介紹(文章是4月中的事 )   
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1   (可惜有些圖片不見了,不然可以跟著裝)

終於搵返個路向....
但都係盲頭烏蠅咁....

搵下自己cpu資料,規格是AM2+
只於底板,隻Gelid Slim Hero  話全面支援AMD....應該可以裝得上掛....?

之前搵資料,聽到CPU散熱有吹外,吹入,
但 Gelid Slim Hero  這款應該是吹入,咁我個原裝AMD散熱風扇,我之前feed到有氣出,意為是吹出,但諗深一層:唔係wo,
舊散熱器積哂塵,即係d風係吹入去cpu到    (原諒我還要加強對電腦的認識 )

咁即係機內的風向應該冇問題...

我想問換 Gelid Slim Hero 落這部機有冇問題?
另外裝lee 個散熱器駛唔駛拆底板出黎,之前睇過另一款,有一塊低座o既野要裝上去,
但這款說不用裝 低座  (我拆機再裝機都係以前上堂,考試做過,裝win98機,好多排線,要set 針,依家都唔同哂 )

你買到既散熱 99% 都係下吹 ,即係你所講既吹入

上吹果 D 把扇晌下面

你部機裝 Gelid Slim Hero 冇問題
但無論 CPU 定係機箱都係暖爐級 ,如果想改善散熱成部換比較實際

多謝c兄的回答和建議,部電腦都問題多多,慢慢支解吓部電腦先

很難開電腦(用開機按鈕強行關機都很難按)
玩玩下電腦,突然重新開機,仲咇咇聲,check到有條ram 有問題
但係和旁邊的ram對調卡槽就沒事了,用左一個月到,昨天又發生了,發生問題的ram 又是上次的那條ram

反而我想問下個箱係咩牌子?

之前我都唔知(部機唔係我砌)
依家要自己換野,就揾番哂d資料

個機箱是2the max 3881b