[散熱器] 請各位師兄推介隻CPU風冷,俾少少意見

預算係大慨400$ 左右
機箱係CM N300, socket係1150,

麻煩晒... 感激不盡

212+ 。。平又正

Gelid gx7
$399

唔知點解,我2500k 4.5g 由212+轉左gx7後溫度一樣。費解,費解

Gelid gx7
$399
henrietta 發表於 2014-11-26 15:19

多謝晒你先, 但係師兄我想問問, 我係gelid 佢個官網睇到, GX7 個shocket冇1150架啵,, 請指教.

多謝晒你先, 但係師兄我想問問, 我係gelid 佢個官網睇到, GX7 個shocket冇1150架啵,, 請指教. ...
cg20 發表於 2014-11-26 15:32

shocket
1156=1155=1150

212+ 。。平又正
WHATTHEHELL 發表於 2014-11-26 15:19

多謝晒你既意見先, 但可惜CM俾我既感覺有D "得個樣既FEEL" 覺得唔太值.
所以我諗我都會考慮其他牌子先.

唔知點解,我2500k 4.5g 由212+轉左gx7後溫度一樣。費解,費解
WHATTHEHELL 發表於 2014-11-26 15:21

因為212+ 4.5g 4條熱導管食得晒
食唔晒時 4條熱導管同6條熱導管就有分別

多謝晒你既意見先, 但可惜CM俾我既感覺有D "得個樣既FEEL" 覺得唔太值.
所以我諗我都會考慮其他牌子先.:wa ...
cg20 發表於 2014-11-26 15:35

212Ⅹ $258真係OK架
預算係大慨400,不如你比多$139上雙塔NH-D14
NH-D14仲勁過一D 240水冷

212Ⅹ $258真係OK架
預算係大慨400,不如你比多$139上雙塔NH-D14
NH-D14仲勁過一D 240水冷 ...
henrietta 發表於 2014-11-26 15:39

唔記得左講, 我唔玩超頻, 所以都諗會唔會買咁勁既散熱,,
我上網睇到有thermalright 呢個牌子,, 請問聲呢個牌子既散熱又如何??