[風扇] 選擇貓頭鷹風扇

因環境因素..選風扇都係以靜為主 但同時又唔想風量太弱...
目前想買貓頭鷹風扇...1入(機前) 2出 (機尾 + 機頂 ) 共3把
3把都用12B有冇問題 ? 定係會有其他型號更好
唔知仲有冇需要加多把..風扇位 : 前 2x120/140  頂 2x120  尾1x120
CPU : i5-4460
GPU : gigabyte gtx 970 g1 gaming ( 無OC )

另外亦見有人推薦GT既風扇..唔知2者有咩分別
謝解答

機前就用A14 FLX
機尾就用S12A PWM或者S12A FLX

GT1850個D用黎打排, 你唔岩用

回覆 2# gary0916
機頂係咪都用S12A

因環境因素..選風扇都係以靜為主 但同時又唔想風量太弱...
目前想買貓頭鷹風扇...1入(機前) 2出 (機尾 + 機 ...
andylitt123 發表於 2014-12-8 12:29

GT停左產

二入一出比較好, 有14CM緊係裝14CM
S12B係舊版, S12A係新版, 如果S12B平咁都買得過既, 但淘寶先會平
淘寶既話, 不如買PHANTEKS F140HP, 14CM扇但12CM窿位, 比A14平得多又唔差
最緊要係A14PWM全速有DD嘈, 但F140HP就完全唔嘈
買A14FLX不如買F140HP

回覆  gary0916
機頂係咪都用S12A
andylitt123 發表於 2014-12-8 13:26

係, 機箱用S嘅風扇, 打排就用F, 兩者平衡就P

回覆 5# 1112311123

即係2把前 1把機尾?
但咁樣散熱會唔會比2出1入差?

回覆  1112311123

即係2把前 1把機尾?
andylitt123 發表於 2014-12-8 18:24

應該會,排熱係緊要d

回覆  1112311123

即係2把前 1把機尾?
andylitt123 發表於 2014-12-8 18:24

你用咩箱同咩config 先
如果唔是火爐一般2入一出好d

回覆 9# EVIS

corsair spec-01