[心得分享] 身痕slimhero換左axp-100 (冇圖)

i7-4771, 冇超
rvz01機箱

idle冇分別
用OCCT full load 5分鐘
hwmonitor 4core溫度

Slimhero + win12pl

axp-100 + wing12pl

一個$199, 一個$480, 底唔底自己諗

多謝收看

AXP - 100 真係唔錯 !

嘈唔嘈? axp 200R好嘈

回覆 3# akitohk

唔嘈, 我冇用原裝把風扇

我對AXP-100有興趣,請問C兄係邊道買,如果唔方便公開,亦可PM我,謝。

via HKEPC Reader for Android

夏天分別應該再大D

嘈唔嘈? axp 200R好嘈
akitohk 發表於 2014-12-24 12:34

200R把扇邊算嘈, 千三轉咋喎

我對AXP-100有興趣,請問C兄係邊道買,如果唔方便公開,亦可PM我,謝。

via HKEPC Reader for Android ...
tfchun 發表於 2014-12-24 20:28

淘寶啦香港賣到太貴
五舊水買NOCTUA C14/ L12好過

200R把扇邊算嘈, 千三轉咋喎
1112311123 發表於 2014-12-24 20:52

我先後用過兩隻TY-14013(R)
兩隻都係嘈, 轉速只係其中一個決定嘈唔嘈既因素
我BIOS降佢降到一千轉都係有聲.

(也許我既嘈同你既嘈定義唔同呢, 於我黎講, 只有聽到(嘈)同聽唔到(静)兩種)
所有風扇聲只要聽到就都係煩的..

當然唔好講sb-e extreme個類嘈音怪吧

回覆 5# tfchun

四圍都冇貨