[風扇] H100i 風扇

請問咁多位師兄
小弟本人之前部機用落既4把 NOCTUA s12
咁將用緊H100i 原本個2把FAN 好 換左s12
唔知作用大唔大呢
已更正係s12

請問咁多位師兄
小弟本人之前部機用落既4把 NOCTUA F12
咁將用緊H100i 原本個2把FAN 好 換左F12
唔知作用 ...
laosmiaale 發表於 2015-4-1 12:07 AM

heavy loading果陣應該會靜咗
會唔會涼咗就唔敢包啦

回覆 2# lwc2006_vincent

就係驚唔涼 因為f12 用係機箱通風

回覆  lwc2006_vincent

就係驚唔涼 因為f12 用係機箱通風
laosmiaale 發表於 2015-4-1 12:17

F12係打排架,S12先係for 機箱

回覆 4# gary0916

記錯左 原來我個4把係s12 抱歉

回覆  gary0916

記錯左 原來我個4把係s12 抱歉
laosmiaale 發表於 2015-4-1 04:50 PM

s12可能會唔夠static pressure

回覆 6# lwc2006_vincent

係啊 但有4把s12 放埋左一邊
機箱都係用緊450d 原本 前2把14cm 同後面12cm 一把

s12轉速太低....不論a定b, 所以風量風壓都麻麻地
但我印象中見過篇review test p12同s12a用黎打排, 結果兩 ...
1112311123 發表於 2015-4-1 19:51

Gentle Typhoon 1850啦

s12轉速太低....不論a定b, 所以風量風壓都麻麻地
但我印象中見過篇review test p12同s12a用黎打排, 結果兩 ...
1112311123 發表於 2015-4-1 19:51

多謝 師兄 咁詳盡既講解
放假個時試下再試下邊隻好d 先