[散熱器] d14放唔放得落k380?

最近隻h2o 920壞左 又無錢上水/換箱住
SO想整返隻d14
上網睇K380最高support 15.5cm
但d14成16cm高 唔知有無ching可以話我知到底放唔放得入,放唔入既話又有咩好介紹:(

咁多數都唔得, 樓主用緊咩cpu?

K380機箱用緊V4GTS, 已經係最盡
但因為我塊係Z77, 風扇係夾高左少少約1CM 變左應該而家係157MM. 160就真係一定唔得啦

咁多數都唔得, 樓主用緊咩cpu?
gary0916 發表於 2015-4-21 23:52

K380機箱用緊V4GTS, 已經係最盡
但因為我塊係Z77, 風扇係夾高左少少約1CM 變左應該而家係157MM. 160就真係 ...
necoalex 發表於 2015-4-21 23:59

唉果陣比人水左買K380好後悔 雞到死
我睇下隻H2O920有無得拎返去保養算 保養到就死頂到有錢上自組水+買新箱Orz

回覆 1# hoho97
標題係咪調轉左2個名詞?

wilson030 發表於 2015-4-22 16:40

個機箱唔係K380黎......個部係HAF 912

注意 K380 同HAF912 頂, 前, 內籠完全唔同
轉載返張相其實只係呢個POST黎, 佢都有寫係HAF 912
http://hardforum.com/showpost.php?p=1040014729&postcount=33

不過CHING比左好大個提示, 就係打開側蓋, D14實放得落

回覆 5# hoho97

其實你粒咩U? 長超O既?
V4GTS比3770K都夠用, 或者平平地用212X都得

個機箱唔係K380黎......個部係HAF 912

不過CHING比左好大個提示, 就係打開側蓋, D14實放得落
necoalex 發表於 2015-4-22 22:18

呢個一定

不過有時啲公司都會帶頭盔  報大啲個數