[風扇] noctua a4x10 入手

事緣  : http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

我係一位嘈音過敏症既人士

原裝個把4cm sunon 扇真係嘈到爆炸

結果我一日都頂唔到

最後走左去買貓頭鷹a4x10返屋企

我發覺我不知不覺已入左貓教

把扇有啲啲聲音都頂唔到

以前未入貓教見到貓扇既配色唔多順眼

依家見唔到貓扇既配色就唔多開胃

都係開箱先

大大個盒, 但內裡只係一把4cm扇
有延長線, low noise adaptor, 3pin轉2pin線, 同埋4粒俾你轉接各4cm扇專用接頭既omniJoin

原裝sunon扇同貓扇對比
貓扇個軸心直徑細少少, 扇葉大dd

上左機了, 原裝扇原本行4000rpm, 供電位vcore最高55度
依家換左貓扇+low noise adaptor行2700rpm, 供電位vcore都係54度

依家成部機都靜晒, 可以安心做野了

真係好大個盒

原來貓扇有咁細把, 快快脆去買番把先.

支持開箱又學嘢如果可以裝落我隻1U牛裏面就好了

都係行12V?

BTW 降速線係行3700

唔知仲以為Q版鎖匙扣

都係行12V?

BTW 降速線係行3700
1112311123 發表於 2015-6-25 18:38

12V, 好似0.0xA
用完降速線再用ASUS uEFI dc mode setting再降,降到2700rpm