淘寶買平價PWM風扇

話說小弟下個月  換機箱順便換顯卡390   怕太熱所以做好D散熱~

我換TT S31機箱   https://www.youtube.com/watch?v=lGqpXhF3KgQ   
  我細老部機都用緊佢....貪佢防塵網多,個樣又OK   
  本來想買D平價風扇,再買個調速器,但個機箱有面板,唔可以用D手扭平價調速器,
  只可以用D輕觸式又好貴,所以想買D可以溫控同底版控速戈D風扇

方便夏天熱戈陣就 高速大風散熱,冬天就低速靜D~   
  我用開姑媽鐮刀,都唔覺得嘈,      希望師兄介紹下,

我用緊技+Z77DS3H   會唔會唔夠4PIN插架? 因為真係冇留意開風扇D野

黎隻紅蝠,有4PIN 可以底調速,又可以手動....但手動咁麻煩..,要打開機箱按把風扇粒按鈕, ... ...

黎隻好平...有溫控..

幾蚊有1開4 4PIN線,TB風扇時順手入番條

咁啱我用緊390...
你機箱準備放幾多把風扇?
RAM有冇OC?張卡多數會痴實 D RAM,唔知你塊底板會唔會

幾蚊有1開4 4PIN線,TB風扇時順手入番條
200644600 發表於 2015-7-27 12:56

我琴晚做左D功課...大既明白曬,

但係一開四戈D穩唔穩架?因為我用Z77DS3H  三把風扇位都4PIN,

我見反正D風扇都幾平4PIN先 唔洗40$HK,再平D都有,睇你有咩要求,

黎把國內都有唔少人推介~我睇個幾好

回覆  卡洛斯牛頓

我用3洋風扇12CM,都係$24一把,不過全部裝在水冷排上! 裝8把風扇全速89分貝! ...
weatherboy 發表於 2015-7-27 17:37

三洋有好多種風扇類型...而且三洋同山洋(SANYO DENKI)

又唔係同一個牌子....淘風扇真多平...又花多眼亂~

回覆  卡洛斯牛頓

日本原产SANYO 12025 12厘米 三洋大风量 双滚珠机箱风扇 0.45A
...
weatherboy 發表於 2015-7-27 17:44

幾平喎~ 應該係工包風扇  怕唔怕太嘈?行開幾多轉速?

回覆  卡洛斯牛頓

是日本水貨! 非常好用!可以調速的! 你去網站看看就知道了! 好過有牌子風扇! ...
weatherboy 發表於 2015-7-27 17:51

我睇係三PIN口, 可以控速咩~要用轉線?