[風扇] [更新] 重裝cpu風扇6x度正常返+多把12cm扇。風扇方向有無裝錯?

其實係咪好難裝呢?
我叫FD買212x   2個人都裝到死死下
我I3-4130用原裝Intel風扇 keep住9x度  嚴重嗎?
買212x定hyper d92好呢?  畢直300以下
emermax ostrog gt可以用185.3mm CPU風扇

簡直係吸塵機
第一次自己走線算係咁啦。

15/8/2更新
重裝cpu風扇6x度 正常返 另外+多1把風扇係頂抽出

加多把12cm扇抽出
有送2條線
1條1600rpm
1條1200rpm

依家共有4風扇

前14cm
後12cm
側20cm
頂12cm led

還有空位 前14/12cm*1
                 底12cm*1
                 頂14/12cm*1
想問下風扇方向有無裝錯?
需要再加風扇嗎?要買多幾條大4pin to小3pin先得
見樓下1條都$15 係味ssp買平d

用左段時間就清下塵換下CPU散熱膏先
I3 4130發熱量又唔係高,原裝都應該應付到~
再唔得先換,無謂浪費不必要$$

原裝full load九十度可能係散熱器安裝不當,或者機箱通風不足。

用左段時間就清下塵換下CPU散熱膏先
I3 4130發熱量又唔係高,原裝都應該應付到~
再唔得先換,無謂浪費不必 ...
dan2015 發表於 2015-7-29 10:30

但上個月先換左散熱膏

但上個月先換左散熱膏
87PIY 發表於 2015-7-29 10:42

check下係咪四隻腳仔都實淨無鬆

原裝full load九十度可能係散熱器安裝不當,或者機箱通風不足。
leave 發表於 2015-7-29 10:36

咁係咪加多d風扇好d
前面12cm抽入x1
側版20cm x1   係咪應該裝去頂到
後面12cm抽出
火牛風扇向下 hcg520m

仲有未裝嘅位
前面12cm x1
頂12cm x2
底12cm x1

咁係咪加多d風扇好d
前面12cm抽入x1
側版20cm x1   係咪應該裝去頂到
後面12cm抽出
火牛風扇向下 hcg520m ...
87PIY 發表於 2015-7-29 10:48

如果已經有三隻風扇,咁通風方面其實應該問題唔大,檢查下散熱器裝好未。

如果已經有三隻風扇,咁通風方面其實應該問題唔大,檢查下散熱器裝好未。 ...
leave 發表於 2015-7-29 10:59

Thx
今晚睇下 再換埋散熱膏

i3 用Blizzard T2啦
夠壓 又平 又易裝

i3 用Blizzard T2啦
夠壓 又平 又易裝
yjfoeg 發表於 2015-7-29 14:38

下次可能升I5
想下次都用得返