[心得分享] U14S+A14 industrialPPC-2000 PWM+DEFINE R5 火力全開

想買隻U14S好耐,不過佢最大缺點係得12CM風扇扣具,想換隻高轉數14CM方框風扇都唔得,咁唯有自己用鐵線老屈
參考GEILD比較簡單既扣具,比我想像中容易

完成圖

換左隻2千轉貓頭鷹上去,fit 到漏油,扣得好實好穩

隻A15就丟去後面做抽風,順便剪爛後面個擋風罩,橫掂冇用又唔會掂到佢,咁樣把風扇開到好細已經好好風

封埋兩個光碟位,費事入塵

封埋多餘既窿位

前面兩隻2千轉貓頭鷹

上機,比之前GX7涼好多

師兄你用咩剪架?我都想剪左佢,由其下面果度入風位,明明同一把風扇,前面feel到有風,下面果把完全無風咁

淘寶有賣呢款既140MM位扣具
但你都好勁, 點樣屈, 你手勢好好
你封後面同5.25位既網係咩黎? 邊到有得買

買得DEFINE R5呢類箱預左熱好多

師兄你用咩剪架?我都想剪左佢,由其下面果度入風位,明明同一把風扇,前面feel到有風,下面果把完全無風咁 ...
eric415 發表於 2015-11-19 00:16

本黎諗住用方角剪,重買左把返黎,開頭重驚唔夠力,但試剪吓條PCI擋片都OK
後黎我見個鐵網其實幾幼,所以試吓用口水鉗,點知一剪就剪到,好似剪紙咁易,
後面個出風位真係強烈建議剪左佢入風就要加隔塵網囉

淘寶有賣呢款既140MM位扣具
但你都好勁, 點樣屈, 你手勢好好
你封後面同5.25位既網係咩黎? 邊到有得買 ...
1112311123 發表於 2015-11-19 01:04

打咩關鍵字搵??我搵左10世都搵唔到
封位我用機箱果D防塵網,其實係冇咩用,好擋風,用黎封窿位就啱晒
淘寶打機箱防塵網就會搵到

打咩關鍵字搵??我搵左10世都搵唔到
封位我用機箱果D防塵網,其實係冇咩用,好擋風,用黎封窿位就啱晒
...
林洋2 發表於 2015-11-19 07:53

你點固定?

FAN CLIP要直接問鋪頭, 佢地實有, 叫佢送都仲得

我都想試下玩黑貓呢:agree:

屈得好靚吓:good: