用緊silent 14 吾係好夠力

請問有冇大cfm既14cm推薦一下?

得一千轉會大風得去邊, 買千三至千五轉啦

得一千轉會大風得去邊, 買千三至千五轉啦
1112311123 發表於 2015-11-23 14:11

暫時吾知係hs fan 太慢定機箱吾夠air flow, 加大左hs fan speed 又ok 壓住係六十幾度
我係兩隻silent 14 前面抽入

暫時吾知係hs fan 太慢定機箱吾夠air flow, 加大左hs fan speed 又ok 壓住係六十幾度
我無兩隻silen ...
ROM 發表於 2015-11-23 14:56

一前一後已經夠,  你兩隻SILENT14抽入都夠啦, CPU6X度唔錯啦

如果單純看威力不算效益和吵鬧情程度的話....

CM一般是最好的....

正常機溫是要留意3個的...

一個是剛開機什麼都沒做/平常待機的溫度

一個是使用軟件燒機時的溫度

還有一個是正常使用電腦中時候的....

風扇還要看PWM...你電腦本身有沒有限速...

silent 14 這樣的風扇本身使用時是用100%才比較好的....

個人是使用風冷的....不過之前被朋友小到爆左=_=
因為有6把風扇(2前,1下,2頂,1後)CPU塔2把=_="....
這個程度的...買一體水冷都足夠了....

一般版會有風扇限速的(強風,普通,靜音)
高階版有可能可以單獨控制

如果單純看威力不算效益和吵鬧情程度的話....

CM一般是最好的....
tinvice 發表於 2015-11-23 17:49

CM 太垃圾

正常機溫是要留意3個的...

一個是剛開機什麼都沒做/平常待機的溫度

一個是使用軟件燒機時的溫度

還有一 ...
tinvice 發表於 2015-11-23 18:22

GTX970
i7 3930k
idle未 gpu :32 cpu 48
無燒機呀 驚隻500W牛頂吾順
打BF4 果時上到66-70度 GPU 同CPU 都係
前面silent 14 係full speed 後12cm @800rpm
而家CPU HS fan 就auto
GPU 就custom profile 66度@ 2200rpm
用靜音antec P100箱

GTX970
i7 3930k
idle未 gpu :32 cpu 48
無燒機呀 驚隻500W牛頂吾順
打BF4 果時上到66-70度 GPU 同CPU  ...
ROM 發表於 2015-11-23 18:50

呢個箱哂氣啦點搞都係咁

呢個箱哂氣啦點搞都係咁
1112311123 發表於 2015-11-23 19:53

點解呢?