[散熱器] 其實而家我隻 antec 銅虎 c40, i7 4790k full load 70度算唔算低?

註 : 銅虎 c40 我以人民幣 89 蚊買的

註 : 銅虎 c40 我以人民幣 89 蚊買的
LoveMariahDayAn 發表於 2016-1-14 00:24

4790K Full load 70度絕對唔算高, 不過仲要睇埋室溫, 室溫15度同室溫30度時既full load 70度, 意義係唔同的

4790K Full load 70度絕對唔算高, 不過仲要睇埋室溫, 室溫15度同室溫30度時既full load 70度, 意義係唔同 ...
AC360 發表於 14/1/2016 01:13

其實我而家 windows 7 set 左 min max 都係 100% 算唔算已經超左?

run test 果陣好似見到 4399mhz

室溫 around 21度

70度OK啦,我用4690K (小超)用212X full load 都係咁上下

upload 圖俾你地睇

做 test 果陣 20.5 度

另外, 下面張圖係睇 4399mHz 的

4.4 Ghz 係turbo boost,OC要係超過4.4 Ghz
而家天氣都70度都算熱

4.4 Ghz 係turbo boost,OC要係超過4.4 Ghz
而家天氣都70度都算熱
jack0922 發表於 14/1/2016 17:28
OCCT 係見到 4399 架喎
我記得好似係 bios set 左 44x, 不過唔肯定

等陣番去 check check 先