請推介 AMD 1055T 用平價薄身散熱器

有部舊機用1055T
將會俾親戚用
機箱打算用JONSBO RM2
最高可以用95mm
有無平價薄身散熱器推介??

有部舊機用1055T
將會俾親戚用
機箱打算用JONSBO RM2
最高可以用95mm
有無平價薄身散熱器推介?? ...
返工搭巴士 發表於 2016-1-20 23:24

axp200

axp200
1112311123 發表於 2016-1-20 23:50

太貴了
舊機唔想投資太多

太貴了
舊機唔想投資太多
返工搭巴士 發表於 2016-1-21 00:06

axp200性能好好多, 同埋比較靜
有扣具既話可以重用嘛
你正路都要至少拎兩舊水出黎除非你買大陸牌子, 同埋你可以GOOGLE搵REVIEW睇下有幾大分別

回覆 4# 返工搭巴士

http://www.deepcool.com/product/cpucooler/2013-12/7_119.shtml
我舊機1045T(95W)用呢個, 部機都係送左比人, so far so good
九州風神 DeepCool Beta 200 ST CPU Fan (754/939/AM2)        HK$ 100

你係125W既話未必壓得住, 貴D可以買呢隻
http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/vortex-plus/
Cooler Master Vortex Plus Cooling Fan (RR-VTPS-28PK-R1) 黑色        HK$ 195

送比人唔洗買咁貴

我有過1055T 所有40蚊以下既扇都壓唔住,建議用S90 超頻3....
薄扇…好危…
最少用紅海Mini. 95mm 高

1055T我都有粒,係125W的,細散熱器一定唔夠力,就算勉強用,風扇速度也會嘈到飛起!

1055T我都有粒,係125W的,細散熱器一定唔夠力,就算勉強用,風扇速度也會嘈到飛起! ...
diy-apprentice 發表於 2016-1-21 10:40

原裝果隻4銅管夠做,但偏嘈