[散熱器] [急]求一體水冷介紹 (單12CM位)! 另問一些設定問題!(更新問題)

大家好~ 由於小弟個大陸水貨$170蚊GE ANTEC 水冷個水揼出怪聲~ 反正冇保~又百幾蚊而已 ~
直接想買個新換~ 求大家推介! $$冇咩所謂 ~ 因為 單12CM位一體式水冷貴極都唔會太高價

cooler master?
antec?
Corsair?

另問

一體式水冷 會插2個電 1風扇電 1水揼電 ~

咁風扇插底板攞電好正常丫~比底板控制快慢冇咩會影響到壞

但水揼如果插底板應唔應該長開100%電比佢? 定係一樣比底板控制快慢都冇關係呢? 會唔會有影響?

淘寶淘Kühler H600 Pro

H80igt

Kühler H600 Pro ... $369

淘寶淘Kühler H600 Pro
1112311123 發表於 2016-1-26 21:45
H80igt
happyhenry1999 發表於 2016-1-27 07:27
Kühler H600 Pro ... $369
sdxlshum 發表於 2016-1-27 08:53

有個問題問一問3位師兄 ~

咁風扇插底板攞電好正常丫~比底板控制快慢冇咩會影響到壞

但水揼如果插底板應唔應該長開100%電比佢? 定係一樣比底板控制快慢都冇關係呢? 會唔會有影響?

有個問題問一問3位師兄 ~

咁風扇插底板攞電好正常丫~比底板 ...
patpatlee1231 發表於 2016-1-27 10:26

我唔知香港賣呢個系列未, 大陸就一早賣緊, TPU最近先話外國岩岩先賣, 香港有賣既話就香港買
呢個系列性價比好高
但聽講唔係大廠OEM, 價錢亦反映哂出黎, 所以你諗你
我未用過一體水, 你係咪指個泵既轉速? 睇你需要, 怕壞就多餘啦

Thx 大家, 最後買了 silverstone TD-03 lite
襯返我個 silverstone 烏鴉機箱XD!

其實120冷排好似幫助都唔係好大, 樓主用120主要原因係因為諗住低溫D? 少塵D, 定話另有原因??

其實120冷排好似幫助都唔係好大, 樓主用120主要原因係因為諗住低溫D? 少塵D, 定話另有原因?? ...
PoolBoy 發表於 2016-1-28 16:04

個CASE好似冇位放240
Silverstonr rv-05
http://www.silverstonetek.com.tw ... p;area=tw&top=C