求推薦類似noctua A14 風扇

用緊noctua A14

但覺得$185買一堆無用零件好浪費

noctua redux p14香港又搵唔到

求推薦類似noctua A14 風扇

要求: PWM, 14CM, $150以下, 最少可以上1200轉, 10萬小時+壽命

睇中左gelid wing 14 可惜係無PWM

果D零件佔好少錢姐,係因為個軸承咁勁先要咁貴

用緊noctua A14

但覺得$185買一堆無用零件好浪費

noctua redux p14香港又搵唔到

求推薦類似noctua A14  ...
bill312 發表於 27/3/2016 02:55

Silent 14 PWM --- $82,最高1200轉
http://www.gelidsolutions.com/pr ... amp;cid=5&id=90

Silent 14 PWM --- $82,最高1200轉
A君 發表於 2016-4-4 19:06

thanks 呢隻風扇幾好 但個使用5萬小時

會唔會好容易壞

會唔會好容易壞
bill312 發表於 2016-4-4 20:58

50000hr係Mtbf,放心,風扇憑單保足5年。

會唔會好容易壞
bill312 發表於 2016-4-4 08:58 PM

咁都唔夠用?

你覺得冇用就唔好買,你要超耐用就自然要比多D錢。

CP問題姐 唔洗咁躁既香港人

雖然香港家陣係好躁

$82買5萬小時 wing14 $115 10萬小時 a14 $185 15萬小時

出面D15個POST個CHING咪有兩把A15PWM多左, 你問佢賣唔賣仲好, 淨扇岩哂你

香港間AMRAT終於拎到NOCTUA代理權, 依家轉左六年保
試下打去問會唔會入REDUX版P14 1500RPM PWM版, 或者自己去淘寶買
淘寶有間鋪叫心誠專業數碼, D NOCTUA野好似做到淘寶歷史低價, 你可以去問下價
淘寶NOCTUA野只會喺大節日先有SALES減價, 呢間好似長年都做緊減價

另外FRACTAL DESIGN有出Venturi HF同HP扇, 平NOCTUA少少

淘寶可以揀PHANTEKS F140HP或者F140MP或者F140XP, 三把都唔錯我都用過, 我最鐘意F140HP, 大風得黎靜轉速又唔高, 頂級

NOCTUA堆零件我覺得有D幾有用, 好似延長線同Y CABLE咁, 降速線就冇乜用因為本身已經係PWM版, 膠釘都係冇乜用因為本物有哂防震膠喺扇上面

前面已經有人提左你...保養緊要過MTBF, 當然前提係代理唔係HEA做
如果你真係睇重MTBF, 可以去AMAZON買BEQUEIT FAN, 三十萬小時起跳, 貴到飛起, 二百蚊起跳
真係好靜, 但風量同風壓好似都係麻麻地

淘寶買野今時今日已經好方便, 好多集運公司都開好多自取店/同商鋪合作做自取, 唔洗再受限時間同地點, 屋企附近鋪頭都可能拎到貨